آسیب ۱۸ میلیاردتومانی باران به میراث سیستان و بلوچستان

به گزارش ردبلیط؛ بارندگی‌های اخیر بیش از ۱۸ میلیارد تومان به بناهای تاریخی سیستان و بلوچستان خسارت زد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان گفت: بر اثر بارندگی های سیل‌آسای اخیر بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال به بناها و آثار تاریخی استان آسیب وارد شده است.

محمدهادی طهرانی‌مقدم اظهار کرد: طی بارندگی های شدیدی که هفته‌های اخیر در استان رخ داد بخش زیادی از بناها و آثار تاریخی استان خسارت هایی از ۱۵ تا ۹۰درصد دیده‌اند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان افزود:در همین راستا و پس از ارزیابی و بررسی‌های کارشناسان میراث فرهنگی استان، مسجد تاریخی عبدالقادر واقع در شهرستان نیکشهر با ریزش حصار، دیوارها و نفوذ آب مواجه شد که طبق ارزیابی کارشناسان حدود ۹۰درصد دچار خسارت شده که بیشترین خسارت را در میان آثار دیده است.

او ادامه داد: قلعه فیروزآباد راسک و آتشکده کله گنگ نیز به‌دلیل ریزش دیوارها ۵۰ درصد تخریب شده‌اند. همچنین بافت قلعه نو زهک، قلعه کنت سراوان و مقابر سورو و شیشه ریز سیب و سوران به‌دلیل ریزش دیوارها و نفوذ آب و رطوبت و از بین رفتن کاهگل ها تا ۴۵ درصد دچار تخریب شده‌اند.

به گفته طهرانی‌مقدم، برج‌ها و دیوارها و فضاهای داخلی قلعه هایی مانند انوشیروان چابهار، دانش‌سرای مقدماتی زاهدان، قلعه تیس چابهار و قلعه بمپور هم به دلایلی همچون شست‌و‌شوی کاهگل ها، نفوذ آب و ریزش دچار تخریب شده و خسارت هایی تا ۴۰ درصد به هرکدام از این بناها وارد شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان بیان کرد: درمجموع بارندگی های اخیر به ۶۰ اثر و بنای تاریخی در سطح استان سیستان وبلوچستان خسارت هایی بین ۱۵ تا ۹۰ درصد وارد کرده است.

او تصریح کرد: تا این لحظه میزان برآورد خسارت وارده شده به این بناها بر اثر بارندگی و سیلاب‌ها بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال تخمین زده شده است و بر اساس پیش‌بینی های هواشناسی ممکن است بارندگی هایی که در روزهای آینده خواهیم داشت میزان خسارت را افزایش دهد.

نویسنده

آخرین اخبار و مقالات

ایتالیا| گردشگری

مرکز اداری امپراتوری روم – کاپیتولین هیل

گردشگری

طبیعت باشکوه قبرس را کشف کنید – کیپ گرکو

آلمان| گردشگری

موزه باشکوه با مجموعه غنی پیکاسو – موزه لودویگ

گردشگری دنیا

آیا تا به حال نام «هالیوود آفریقا » را شنیده‌اید؟