به گزارش ردبلیط, طبیعت زیبای خداوندی، آیات آشکار لطف و عنایت پروردگار به مخلوق است و اگر از این همه زیبایی و نظم، درس خودشناسی و خدا شناسی نگیریم، ضرر کردهایم.
در ۴۰ کیلومتری زیراب و در دامنه کوههای پربرف و سر به آسمان سائیده، روستایی ییلاقی و دلفریب قرار دارد که در سالهای دور به نام بهشت گمشده میشناختیم. ولی امروز، به لطف گردشگران، خوش نشینان و عصر ارتباطات، روستای زیبای «دراسله» را همگان میشناسند.
دراسله روستایی در ارتفاع ۱۵۰۰ متری از سطح دریا و با قدمت زیاد و شاید شهری در گذشتههای دور است. وجود قبرهای قدیمی در دامنههای بیرون روستا احتمالا نشان از جمعیت فراوان این منطقه دارد.
در خصوص وجه تسمیه دراسله اطلاع دقیقی در دست نیست. معروفترین روایت کلمه « در سرا » است که « در» به معنای مروارید و « سرا» به معنای منزل و سرزمین است.
دراسله در ۶ ماهه اول سال، آب و هوایی معتدل و بسیار مطبوع دارد. حتی میگویند این آب و هوای مناسب، ناصرالدین شاه قاجار را هم به دراسله کشاند تا ییلاق زیبای سوادکوه را تجربه کند.
دراسله سرشار از چشمه و آبشار است. آب خنک و گوارا که تامین کننده بخش عمدهای از آب آشامیدنی شهرهای پایین دست مانند پل سفید، زیراب و بخشی از شیرگاه محسوب میشود.
“رشید حسنی” رییس شورای اسلامی دراسله، جمعیت این ییلاق زیبا را بیش از هزار خانوار عنوان میکند.
حسنی در خصوص جذابیتهای گردشگری منطقه گفت: آبشارهای زیبا، امامزاده ذالفقار، کوههای بلند، یخچالهای طبیعی و البته مسیر دسترسی زیبا و هیجان انگیز به روستا از جمله قابلیتهای جذب گردشگر است که باعث میشود در تابستان هزاران مسافر به این منطقه بیایند و از موهبتهای الهی لذت ببرند.
برای مسافرانی که به دراسله میآیند، اماکن اقامتی مناسبی وجود دارد که میتوانند از آنها استفاده کنند. یک هتل آپارتمان و بیش از ۳۰ واحد بوم گردی در کنار اماکن استیجاری شخصی بخشی از امکان اقامت گردشگران است.
یکی از اهداف گردشگران در ییلاق دراسله، آبشاری است که به « آبشار تنگ» معروف است. جوشش آب از تنوری که در دل کوه قرار دارد و دو آبشار کوچک آن، منظرهای بیبدیل را بوجود آورده است. آب این آبشارها آنقدر سرد است که نمیتوان برای چند ثانیه هم دست را در آن نگه داشت. برای رسیدن به این آبشار از محل پارک اتومبیل باید پیاده روی ۲۰ دقیقهای انجام داد که به دلیل ناهمواریها و درهای بودن مسیر، در نوع خود یک سفر هیجان انگیز است. حجم آب خروجی از دل کوه به اندازهای است که در تامین آب شهرهای زیراب و پل سفید، کمکی مهم به شمار میآید.
امامزاده ذوالفقار در دشتی وسیع و سرسبز میزبان گردشگرانی است که قصد دارند یک روز را در دل طبیعت بگذرانند. دشتی زیبا که بوتههای زرشک آن را احاطه کرده است و در آخر تابستان، با رسیدن این میوه جنگلی خوشمزه، سوغاتی مسیر برگشت را مهیا میسازد.
وجود کوهستان و قلههای بیش از دو هزار متر، هر هفته کوهنوردان و سنگ نوردان زیادی را به دراسله میآورد. کوهنوردانی که قدرت بدنی و توان ذهنی خود را در برابر کوههای بلند و ستیغ برفگیر آن، به چالش میکشند و با فتح آنها، یک گام به خدا نزدیکتر میشوند.
از میان کوهنوردان، آنانی که هیجان بیشتری میخواهند، دیوارههای طبیعی و بلند را برای سنگنوردی انتخاب میکنند و تماشای مردان و زنانی که با طناب و ایجاد کارگاه، دیوارهها را بالا میروند، تماشاگران را به تحسین وا میدارد.
بالاتر از کوهها، قلهها و در ورای آنها، یخچالهای طبیعی اعجاب انگیزی وجود دارد که دیدنش به زحمتش میارزد. یخها و برفهایی که از دل تاریخ باقی ماندهاند و اگر به حرف بیایند، بسیار سخنها خواهند گفت.
یکی از جاذبههای گردشگری دراسله، هوای خنک و دلنشینی است که روح و روان را پالایش میکند و با قدم زدن در کوچههای آن، احساس سبک و خوشایندی به انسان میدهد. آسمان صاف و فضای این روستا در ساعات غروب، به سرعت مه آلود و سرد میشود و با تاریکی هوا، دودهای برخاسته از دودکشها، روشن شدن بخاریهای هیزمی را اعلام میکند و آنانی که تجربه خوردن چای، نان و پنیر محلی در کنار بخاری هیزمی را دارند، محال است بفکر تجربه دوباره و چند باره آن نباشند.
دراسله سرشار از زیباییهای بصری و آب و هوای ناب است. به همین خاطر خوشنشین های زیادی در این روستای ییلاقی ماندگار شدند و از مواهب آن بهرهمندند.
با افزایش جمعیت و نیاز به توسعهی روستا، در سالهای اخیر با تلاش شورا و دهیاری خدمات زیادی به اهالی ارائه شد. شن ریزی معابر، نامگذاری کوچهها، ساماندهی جویها و کانالها، اجرای عقب نشینی کوچهها و تلاش برای گازرسانی به روستا از جمله این تلاشهاست.
دراسله این روزها مقصد گردشگری بسیاری از طرفداران طبیعت گردی است. در فصل تابستان، بخصوص روزهای آخر هفته، چند برابر جمعیت و ظرفیت روستا را در جاذبههای گردشگری دراسله میتوان دید. به همین خاطر نیاز است تا بخشهایی از مسیر دسترسی به روستا تعریض و بهسازی شود تا در کنار لذت مسافرت، ایمنی هم به حد مطلوبی برسد.
دیدن دراسله را به همه دوستداران طبیعت بکر، آبشارهای پرآب، کوههای اساطیری، عاشقان طلوع خورشید کوهستان و طرفداران خوراکیهای ارگانیک و خوشمزه پیشنهاد میکنم.