ساختمان نمادین برلین | دروازه براندنبورگ

یکی از مشهورترین مکان‌های دیدنی برلین، دروازه براندنبورگ یک سازه تاریخی است که در طول جنگ سرد برای تقسیم برلین شرقی و برلین غربی ساخته شده است. امروزه به عنوان مهمترین نماد وحدت و صلح در آلمان دیده می شود. 

Brandenburger Tor

این دروازه معروف که قدمتی تقریبی ۲۰۰ ساله دارد در سال ۱۹۸۹ با مشارکت ۱۰۰ هزار نفر افتتاح شد و شاهد برداشتن مرزهای بین آلمان شرقی و غربی بود. در میان دروازه های شهر برلین، تنها این دروازه باقی مانده است. دروازه براندنبورگ نه تنها به دلیل معنای سیاسی بلکه با معماری باشکوهش برای مردم آلمان اهمیت زیادی دارد.

تاریخچه دروازه براندنبورگ، سازه ای نمادین با ویژگی های معماری و سیاسی

دروازه براندنبورگ توسط Carl Gotthard Langhans بین سال‌های ۱۷۸۸ و ۱۷۹۱ با الهام از Propylaea آتنا، دروازه‌ای عظیم در معماری یونان باستان ساخته شد. در اولین بار در II ساخته شد. این بنا با نام دروازه صلح به دستور فردریک ویلیام برای نشان دادن صلح ساخته شد.

دروازه براندنبورگ یکی از هجده دروازه ای است که بخشی از دیوار گمرک برلیک است. تاریخ ساخت سایر درها به سال ۱۷۳۰ برمی گردد. در میان این دروازه‌ها، دروازه‌ای که هم از نظر سیاسی و هم از نظر معماری بیشتر به چشم می‌خورد دروازه براندنبورگ است.

در نبرد Jena-Auerstedt در سال ۱۸۰۶، امپراتور فرانسه ناپلئون پروس را شکست داد و اولین کسی بود که از دروازه برای راهپیمایی پیروزی استفاده کرد. ناپلئون که به این راضی نبود، مجسمه الهه پیروزی، کوادریگا را که توسط یوهان گوتفرید شادو در سال ۱۷۹۳ بر روی دروازه ساخته بود، به فرانسه برد. پس از تسخیر پاریس در سال ۱۸۱۴ توسط پروس، مجسمه به برلین بازگردانده شد و در موقعیت قبلی خود در دروازه قرار گرفت.

مشخص است که بین سالهای ۱۸۱۴ تا ۱۹۱۹ فقط خانواده سلطنتی می توانستند از دروازه براندنبورگ عبور کنند. بعدها که نازی ها به قدرت رسیدند، درب نماد حزب شد. رژه ای در اینجا به افتخار به قدرت رسیدن آدولف هیتلر در سال ۱۹۳۳ برگزار شد. با تقسیم آلمان و برلین در سال ۱۹۴۶، این دروازه به دست شوروی افتاد. پس از ساخت دیوار برلین در سال ۱۹۶۱، دروازه براندنبورگ به یک منطقه ممنوعه برای گردشگران و افراد محلی تبدیل شد. با فروریختن دیوار در ۲۲ دسامبر ۱۹۸۹، دروازه باز شد و به مهمترین نماد صلح تبدیل شد.

کار بازسازی دروازه براندنبورگ در اواخر سال ۲۰۰۰ آغاز شد و در سال ۲۰۰۲ بازگشایی شد. با این حال، این دروازه از سال ۲۰۰۲ به روی تردد وسایل نقلیه بسته شده است و تنها می توان با پای پیاده از آن عبور کرد. جشن ها و رویدادها به صورت دوره ای در اطراف دروازه که یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری برلین است برگزار می شود. هر سال برای جشن سال نو در اینجا آتش بازی برگزار می شود.

معماری باشکوه دروازه خیره کننده براندنبورگ

دروازه براندنبورگ با شکوه و عظمت از بازدیدکنندگانش استقبال می کند، درست در کنار میدان پاریسر، یکی از معروف ترین میدان های برلین. در اواخر جنگ جهانی دوم، تقریباً تمام ساختمان‌های این میدان تخریب شدند. با این حال، دروازه براندنبورگ با آسیب اندکی از جنگ تا به امروز باقی مانده است.

خانه‌های این میدان در دهه ۱۹۹۰، درست پس از اعلام برادری آلمان و برلین، بازسازی شدند و امروزه دارای ساختمان‌های مدرن هستند. با این حال، ویلا لیبرمن و سامر هاوس که در سمت راست و چپ دروازه براندنبورگ واقع شده اند، از معماری معمار کاخ پروس فردریش آگوست استولر الهام گرفته شده اند و در هماهنگی با دروازه ساخته شده اند.

دروازه براندنبورگ در مجموع از دوازده راسته دوریک تشکیل شده است که در هر طرف شش راسته است. دروازه تاریخی شهر دارای ارتفاع ۲۶ متر، طول ۶۵.۵ متر و عمق ۱۱ متر است. در ساخت درب از ماسه سنگ استفاده شده است که یکی از شاهکارهای دوره خود است.

معبد کوچک در سمت چپ دروازه براندنبورگ مجسمه کوچکی از مریخ، خدای جنگ رومی دارد، که زمانی به عنوان نگهبان خدمت می کرد و شمشیر خود را غلاف می کرد و به این ترتیب جنگ به پایان می رسید. طراحی شده توسط Gottfried Shadow، با نقش برجسته ها و مجسمه هایی تزئین شده است که بیشتر بر اساس ماجراهای هراکلس است.

نویسنده

آخرین اخبار و مقالات

استانبول| ترکیه

برج گالاتا – نماد تاریخ و زیبایی استانبول

ایتالیا| گردشگری

ناپل، شهری با تاریخ و زیبایی‌های بی‌نظیر

گردشگری

کشورهایی که بیشترین گردشگر را در جهان جذب می کنند

گردشگری

لبنان، کشوری با تاریخ غنی و فرهنگ پویا