همه چیز درباره شهر باکو، آذربایجان

باکو، پایتخت آذربایجان، بزرگترین مرکز تجاری، سیاسی و فرهنگی این کشور و منطقه قفقاز است . نیمی از جمعیت آذربایجان (حدود ۳ میلیون نفر) در این شهر زندگی می کنند. این شهر که بزرگترین بندر ساحلی دریای خزر را نیز دارد به شکل آمفی تئاتر ساخته شده و از دو طرف به دریا باز می شود. 

در شهر قدیمی به نام “ایچری شهر می توانید خیابان های باریک، ساختمان های سنگی و بسیاری از بناها و خرابه های تاریخی را پیدا کنید. چهره مدرن شهر مملو از آسمان خراش ها، ساختمان های جالب حاوی نمونه های مختلف معماری معاصر و مراکز خرید و سرگرمی است. 

سواحل این شهر نیز بسیار زیبا هستند. باکو که مرکز صنعت غول پیکر نفت و گاز در این منطقه است ، همچنین یک شهر صنعتی است. در اطراف شهر آتشفشان های گلی و دریاچه های نمک زیادی وجود دارد.

آب و هوا

در باکو که دارای آب و هوای نیمه خشک است دمای هوا در طول سال بین ۲ تا ۳۲ درجه متغیر است. به ندرت به زیر ۲- درجه یا بالای ۳۶ درجه می رسد. به شهر بادخیز معروف است. در زمستان این بادها باعث می شود که سرما بیشتر احساس شود. در تابستان دمای هوا شبیه یونان و اسپانیا است که به دلیل گردشگری ساحلی شهرت دارند.

 بین ژوئن و سپتامبر دمای هوا بین ۲۳-۳۲ درجه است. گرم ترین ماه آگوست است. در طول دوره زمستان بین نوامبر و مارس، دما بین ۲ تا ۱۲ درجه متغیر است. سردترین ماه معمولاً فوریه است. مناطق کوهستانی کمی سردتر هستند. در ماه های زمستان بارندگی و برف وجود دارد. بهترین زمان برای سفر به این شهر اردیبهشت و سپتامبر است.

مکان هایی برای بازدید

این برج استوانه‌ای که در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است، داستانی اسرارآمیز دارد. کارشناسان معتقد هستند که قلعه یا برج دختر که قدمت آن به بیش از هزار سال قبل بازمی‌گردد، قبل از اینکه در قرن ۱۸ میلادی به برج دیده‌بانی تبدیل شود، معبد زرتشتیان بود.

این مجموعه قرن پانزدهمی که در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است، شامل یک کاخ، مسجد، دخمه و یک  آرامگاه می‌شود. این مجموعه یکی از برترین جاهای دیدنی باکو واقع در ایچری شهر است. 

شهر مستحکم قدیمی باکو که در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است، در قرون وسطی پایتخت شیروان‌شاهان بود. امروزه این بخش به قلب پایتخت تبدیل شده و جاذبه‌هایی مثل قلعه دختر، مغازه‌های بافندگی فرش‌های سنتی، چندین رستوران و بار دارد. اینجا می‌توانید تاجران زمان گذشته را ببینید و به همین دلیل به ایچری شهر، لقب آکروپلیس باکو داده‌اند. 

بلندترین برج از ۳ برج شعله ۱۸۲ متر ارتفاع دارد و مشرف بر خلیج باکو است. از دور این ۳ ساختمان شبیه شعله هستند و شب‌ها چراغ‌های نمای به رنگ شعله‌های آتش دیده می‌شود. 

مرکز فرهنگی حیدر علی اف یکی از شگفتی‌های معماری مدرن و غیرمعمول در شهر باکو است. زاها حدید، معمار سرشناس معاصر سبک دیکانستراکشن، طراح این پروژه بزرگ و موفق بود. لازم به ذکر است که طراحی داخلی این بنا، به عهده‌ی مهندسی ایرانی به نام سارا شیخ اکبر بود.

موزه تاریخ که درون عمارتی  به سبک رنسانس ایتالیایی قرار دارد، دارای بیش از ۳۰۰ هزار شی است. در این موزه هر چیزی، از تاریخ باستان تا تاریخ مدرن و قوم‌نگاری به نمایش گذاشته شده و این امر، موزه تاریخ جمهوری آذربایجان را به بزرگ‌ترین موزه این کشور و یکی از بهترین جاذبه‌های گردشگری باکو تبدیل کرده است. 

این خیابان باکو به افتخار شاعر ایرانی، نظامی گنجه‌ای، نامگذاری شده و با ۳٫۵ کیلومتر طول، اصلی‌ترین منطقه برای خرید را در باکو شکل داده است. هنگام قدم زدن در این خیابان به تغییرات معماری از نماهای باروک، نئوگوتیک و نئورونسانس تا سبک‌های ساده‌تر استالینی توجه کنید. 

ساختمان مجلل و باشکوه خانه دولت در خیابان نفتچی‌لر (Neftchiler Avenue) قرار دارد و در سال ۱۹۵۲ توسط اتحاد جماهیر شوروی ساخته شده است. دفاتر وزارتخانه در داخل ساختمان مشغول به کار هستند؛ جاذبه اصلی این بنا معماری زیبایش است، به‌خصوص زمانی که شب‌ها چراغ‌ها را روشن می‌کنند.

بلوار باکو پیاده‌رویی به طول ۳٫۵ کیلومتر است که در امتداد دریای خزر کشیده شده و یک پارک تفریحی، چند بار و کافه، یک باغ کاکتوس، کانال آبی ونیز کوچک و چشم باکو (چرخ و فلک بزرگ) در آن قرار دارد. این بلوار از میدان پرچم ملی شروع می‌شود و تا میدان آزادی ادامه می‌یابد. از بلوار باکو می‌توانید چشم‌انداز زیبایی بر برج‌های شعله داشته باشید و در با قدم زدن در امتداد ساحل، بعدازظهری پرآرامش را سپری کنید. 

اگر تابه‌حال به شهر کانال‌ها (ونیز) سفر نکرده‌اید، می‌توانید به‌جای آن به ونیز کوچک باکو بروید. قسمت کوچکی از بلوار باکو ۲ جزیره بزرگ دارد. مردم محلی و گردشگران چند مانات می‌پردازند و سوار قایق‌هایی می‌شوند که در سیستم کانال‌های مصنوعی رفت و آمد می‌کنند؛ این کانال برای اولین بار در دهه ۶۰ میلادی افتتاح شد و امروزه برای تجربه بعدازظهری رمانتیک می‌توانید به این مکان بروید. 

مسجد تازه پیر با مناره‌های زیبای طلایی در سال ۱۹۱۴ ساخته شد. ۳ سال پس از تکمیل ساخت این مسجد، انقلاب اکتبر در سال ۱۹۱۷ به وقوع پیوست. حاکمان بلشویک باکو این مسجد را به سینما و بعدها به انبار تبدیل کردند. مسجد تازه پیر بار دیگر در سال ۱۹۴۳ به‌عنوان مسجد بازگشایی شد. 

یکی دیگر از اولین‌ها در جمهوری آذربایجان: موزه فرش در سال ۱۹۶۷ افتتاح و به اولین موزه در نوع خود در جهان تبدیل شد. ساختمان این موزه به‌شکل فرش لوله شده طراحی شده است و اینجا می‌توانید در مورد فرشبافی سنتی و اهمیت آن در فرهنگ این کشور یاد بگیرید. 

کاخ خوشبختی که امروزه با نام کاخ ثبت ازدواج نیز شناخته می‌شود، ترکیبی از زیبایی با داستان عاشقانه و اندوه بسیار است. مرتضی مختار اف ساختمانی ساخت که دقیقا شکل بنایی بود که همسرش در فرانسه دیده و پسندیده بود. در سال ۱۹۱۲، مرتضی معشوقه خود را با کاخ نئوگوتیکی بزرگی شگفت‌زده کرد؛ این ساختمان یکی دیگر از شاهکارهای Jozef Plosko است.

چه چیزی می‌تواند بهتر از دیدن خط افق در غروب در کروز دریای خزر باشد؟ پایانه کشتی‌های کروز در مرکز بلوار باکو قرار دارد. این کشتی‌ها حدودا یک ساعت در خلیج شناور هستند و هزینه استفاده از آ‌نها ۳٫۵۰ دلار است. از اینجا می‌توانید مناظری از برج‌های شعله و شهر درخشان باکو را مشاهده کنید.

باکو قبل از شوروی و زمان کشف اولین چاه نفت، ثروتمند بود و بهترین معماران اروپایی روز آن دوران را جذب کرد. این سالن تئاتر توسط Nikolai Bayev طراحی و در سال ۱۹۱۱ افتتاح شد. امروزه شما می‌توانید در این سالن اجراهای خیره‌کننده را شاهد باشید یا از معماری هنر نوی باشکوه آن لذت ببرید. 

در انتهای خیابان پیاده‌گذر نظامی، در نزدیکی ایچری شهر، موزه ادبیات قرار دارد. نام این موزه از شاعر قرن دوازدهمی ایرانی گرفته شده و ساختمان نمای بیرونی جذابی با ۶ مجسمه از شاعران و نویسندگان مشهور  دارد.

در باکو چه بخوریم

غذاهایی که در باکو طبخ می شوند شباهت بسیار زیادی به غذاهای ایرانی و سایر غذاهای خاورمیانه دارند، با این حال طعم متفاوتی داشته و می توان آن ها را به عنوان غذاهایی متفاوت از غذاهای ایرانی و خاورمیانه قلمداد کرد. در ادامه معروف ترین غذاهای باکو را به شما معرفی می کنیم.

  • پلو آذری
  • کباب، لوله کباب، لیولا کباب یا کباب آذری
  • پیلاف و شاه پیلاف
  • لاوانگی یا لاوانجی
  • ختاب، قوطاب یا قطاب
  • ساج
  • کوفته بزباش یا کوفته آذری
  • دوشبارای آذری
  • دووگا یا آش دوغ
  • پیتی یا دیزی آذری
  • دلما یا دلمه آذری
  • بالیق، بالیک یا ماهی آذری
  • سامانی حلوا یا همان حلوای ساده
  • شکر بورا
  • پاخلاوا یا باقلوای آذری
  • شور گوجال
  • گویماق
  • فرنی

چه چیزی بخریم

اگر می خواهید سوغاتی هایی مانند صنایع دستی آذربایجان بخرید، باید از خیابان نظامی در میدان فواره در شهر قدیمی دیدن کنید. این مکان به خاطر فرش و قالیچه های آذربایجانی اش شهرت خاصی دارد، بازارهای محله شهر نیز معروف هستند.

 بازار باکی تخیل، بازار شرق، تازه بازار، یاشیل بازار و ۸ کیلومتر بازار مکان هایی هستند که می توانید محصولاتی مانند سبزیجات و ادویه جات را در آنها پیدا کنید. مرکز شهر. بلوار تارگوی منطقه ای با فروشگاه هایی است که می توانید در آن خرید کنید. اگر می خواهید به مرکز خرید بروید، «پارک بولوار مال» و «۲۸ مال» از جمله مکان های پیشنهادی هستند.

برچسب ها: آذربایجان, باکو

نویسنده

آخرین اخبار و مقالات

انگلستان

زیباترین شهرهای انگلستان

گردشگری| مالزی

برخی از مکان های مهم کوالالامپور

گردشگری| مالزی

راهنمای شهر کوالالامپور

هلند

۵ تا از زیباترین شهرهای کشور هلند