همه چیز درباره مسجد سلطان احمد

شبه جزیره تاریخی که به عنوان میراث فرهنگی استانبول برای همه ادیان اهمیت زیادی دارد، میزبان مکان های مذهبی و تاریخی متعددی است. در میان مسیرهای تاریخی مانند آب انبار باسیلیکا، مسجد ایاصوفیه و پارک گلهانه، مسجد سلطان احمد نیز از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است.

Sultanahmet Camii

درباره مسجد سلطان احمد 

مسجدی که به دستور صدفکار مهمت آقا که از مدرسه معمار سنان بود، توسط احمد اول، یکی از سلاطین امپراتوری عثمانی ساخته شد، پس از ۷ سال کار در سال ۱۶۱۶ به روی عبادت عمومی گشوده شد.

سلطان احمد اول یکی از سلاطین عثمانی بود که در سن ۱۴ سالگی به سلطنت رسید و در جوانی خود را ثابت کرد. به طوری که در ۱۹ سالگی چنان سلطانی با اعتماد به نفس بود که می خواست در ایاصوفیه نماز بخواند، مسجدی ساخته بود که می توانست آن را تحت الشعاع قرار دهد و می خواست این مسجد به نام او نامگذاری شود.

هنگامی که آنها با مهمت آقا توافق کردند مسجدی بسازند که از سراسر استانبول قابل مشاهده باشد و بتواند با ایاصوفیه و سلیمانیه رقابت کند، موزاییکی منحصر به فرد از هنر و صنایع دستی پدیدار شد.

همچنین نام خود را به میدانی داد که امروزه بسیاری از بناهای بیزانسی و عثمانی در آن قرار دارد. مسجد سلطان احمد که در سال ۱۹۸۵ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد، به مسجد ماوی (مسجد آبی) نیز معروف است. در مجموع بیش از ۲۰۰۰۰ کاشی آبی روی گنبد و دیوارهای مسجد وجود دارد که نام خود را از کاشی هایی با گل های آبی و سفید گرفته است.

مسجد سلطان احمد که یکی از بزرگترین مجتمع های ساختمانی استانبول است، دارای محوطه وسیعی با مدارس، اراسته ها، فواره ها، مقبره ها و بیمارستان ها است.

نمای داخلی مسجد دارای پلان چهار برگی شبدری و چهار پای فیل است. با گنبدی به ارتفاع ۴۳ متر که از شگفتی های معماری است و پنجره های فراوان ظاهری بسیار جادار و شناور دارد. معماری مسجد سلطان احمد نیز با ۶ مناره اش جلب توجه می کند. با این ویژگی تنها بنای دارای شش مناره در سرزمین عثمانی است.

آنچه باید در مسجد سلطان احمد ببینید

در میان مناطق قابل توجه مسجد سلطان احمد، حیاط در اولویت قرار دارد. سه در بزرگ برای ورود به حیاط وجود دارد. وقتی به ساختمان‌های حیاط نگاه می‌کنیم، مدرسه، مجتمع اجتماعی، آشپزخانه، کاروانسرا و بیمارستان وجود دارد که نشان می‌دهد سلطان احمد بیش از یک مسجد است.

شنیده ها حکایت از سوءتفاهم پشت مسجد که این همه مناره دارد وجود دارد. تا آنجا که معمار مهمت آقا از سلطانی که گفته است در ساخت مسجد باید از طلا استفاده شود اشتباه می کند و به جای طلا مسجدی با شش مناره می سازد. پس از آن که مسجد الحرام مکه از نظر تعداد مناره ها عقب افتاد، سلطان هفتمین مناره ساخت و اولویت را به مسجدالحرام داد.

جزئیات داخل مسجد که نباید از دست بدهید به شرح زیر است:

  • کاشی‌های ایزنیک:  کاشی‌های آبی ایزنیک را می‌توانید بر روی گنبد و دیوارها کشف کنید که به همین دلیل به مسجد کبود معروف است. ۵۰ نوع الگوی مختلف روی بیش از ۲۰۰۰۰ کاشی وجود دارد.
  • پنجره های شیشه ای رنگی:  ۲۶۰ پنجره وجود دارد که هر کدام دارای طرح ها و طرح های متفاوتی هستند.
  • گنبد:  گنبد مزین به کاشی های آبی ۴۳ متر ارتفاع دارد.
  • طاقچه عبادت:  در محراب که طاقچه نماز است، سنگ کعبه سیاهی است که از مکه آورده شده است.
  • محفل سلطان:  در منطقه ای که سلطان نماز می خواند و عبادت می کند، محفل سلطانی وجود دارد.
  • آیات:  بر دیوارهای بلند اطراف مسجد آیاتی از قرآن کریم و روایات وجود دارد.
برچسب ها: ترکیه, گردشگری

نویسنده

آخرین اخبار و مقالات

ایتالیا| گردشگری

ناپل، شهری با تاریخ و زیبایی‌های بی‌نظیر

گردشگری

کشورهایی که بیشترین گردشگر را در جهان جذب می کنند

گردشگری

لبنان، کشوری با تاریخ غنی و فرهنگ پویا

چین

زیباترین شهرهای کشور چین