پرجمعیت ترین شهرهای جهان در سال ۲۰۲۳

امروزه موضوع جمعیت در جهان اهمیت زیادی دارد که در همین راستا حرف از پرجمعیت‌ترین شهر جهان به میان می‌آید. وقتی درباره‌ پرجمعیت‌ ترین شهر جهان چیزی می‌شنویم، معمولا ذهن ما درگیر رفاه مردم آن شهر می‌شود؛ زیرا تقسیم‌بندی امکانات رفاهی، آموزشی و اجتماعی در میان مردم یک کشور وابستگی زیادی به پراکندگی و میزان جمعیت در آن کشور دارد.

۱- توکیو ژاپن

Tokyo

توکیو، پایتخت ژاپن، سال هاست که پرجمعیت ترین شهر جهان بوده است. بر اساس داده‌های کنونی، گاهی در برخی از خیابان‌ها و خیابان‌های پرتردد پایتخت که ۳۷ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد، سیل جمعیت رخ می‌دهد. تخمین زده می شود شهری که با پیشرفت های تکنولوژیکی و چهره مدرن پذیرای مهاجران زیادی بوده در سال های آینده پرجمعیت ترین شهر جهان باقی بماند.

۲- دهلی، هند

Delhi

دهلی پایتخت هند با ۳۱.۴ میلیون نفر جمعیت دومین شهر پرجمعیت جهان است. عکس های وسایل نقلیه عمومی شلوغ دهلی که به دلیل پایتخت بودن مدرن ترین و شیک ترین شهر کشور است، تراکم جمعیت را آشکار می کند. تخمین زده می شود که جمعیت دهلی در سال های آینده افزایش یابد. 

۳- شانگهای، چین

Shanghai

شانگهای، شهر بندری چین، پرجمعیت ترین کشور جهان، ۲۷.۷ میلیون نفر جمعیت دارد. این شهر که نقش مهمی در تجارت آسیایی و جهانی دارد، چهره مدرن و سنتی کشور را در کنار هم منعکس می کند. این شهر هر ساله میزبان بازرگانانی است که نمایشگاه های تجاری و تجاری مهمی برگزار می شود و در دوره های نمایشگاهی تراکم انسانی افزایش می یابد.

۴- سائو پائولو، برزیل

Sao Paulo

سائوپائولو، بزرگترین و مهم ترین مرکز صنعتی برزیل با ۲۲ میلیون نفر جمعیت در رتبه چهارم این فهرست قرار دارد. سائوپائولو، پرجمعیت ترین شهر در قاره آمریکای جنوبی، مرکز مهمی از نظر تجارت، بانکداری و گردشگری و همچنین صنعت است. سائوپائولو به دلیل اینکه شهر توسعه یافته ای است، هر ساله مهاجرت های زیادی از اروپا و آمریکا دریافت می کند.

۵- مکزیکو سیتی، مکزیک

Mexico city

مکزیکو سیتی، پایتخت مکزیک، ۲۱.۷ میلیون نفر جمعیت دارد. مکزیکو سیتی که بزرگترین شهر کشور از نظر مساحت نیز می باشد، به عنوان مرکز مالی آمریکای لاتین برجسته است. از آنجایی که مکزیکو سیتی یک شهر غنی فرهنگی است، میزبان موزه های بسیاری است.

۶- قاهره، مصر

Cairo

جمعیت قاهره که به دلیل میزبانی از اهرام جیزه هر ساله میزبان صدها هزار گردشگر است، ۲۰ میلیون و ۴۸۴ هزار نفر است. اگرچه قاهره چهره مدرن این کشور است، اما متاسفانه این شهر به طرز نگران کننده ای کثیف است. از آنجایی که هیچ زیرساختی وجود ندارد که بتواند تراکم جمعیت را مدیریت کند، مشکلات ترافیکی اغلب در شهر تجربه می شود.

۷- داکا، بنگلادش

Dhaka

داکا، پایتخت بنگلادش، هفتمین شهر پرجمعیت جهان با ۲۰.۲ میلیون نفر جمعیت است. داکا چالش های داشتن تراکم جمعیت بسیار بالا را تجربه می کند. ازدحام ترافیک به ویژه به دلیل ازدحام جمعیت یکی از بزرگترین مشکلات کشور است. برای اینکه تا حدودی از این مشکل کاسته شود، مردم ترجیح می دهند از تاکسی های دوچرخه استفاده کنند.

۸- بمبئی، هند

Mumbai

بمبئی دومین شهر پرجمعیت هند است که عنوان پرجمعیت ترین کشور جهان را از چین گرفته است. شهری که ۲۰.۱ میلیون نفر جمعیت را در خود جای داده است، برای این جمعیت ناکافی است. خانه‌هایی که در کنار هم ساخته شده‌اند و به شدت فشرده شده‌اند، ترافیکی که روز به روز تشدید می‌شود، و ردیف‌هایی از مردم که منتظر حمل‌ونقل عمومی هستند، عکس‌هایی را ارائه می‌کنند که در آن تراکم جمعیت به وضوح قابل مشاهده است.

۹- پکن، چین

Beijing

پکن پایتخت چین با ۲۰ میلیون نفر جمعیت در رتبه نهم فهرست پرجمعیت ترین شهرهای جهان قرار دارد. پکن، یکی از قدیمی ترین پایتخت های جهان، میزبان دانشگاه های زیادی است. اکثریت این دانشگاه ها جزو بهترین دانشگاه های چین و جهان هستند. به همین دلیل، دانشجویان از نقاط مختلف جهان، دانشگاه های پکن را ترجیح می دهند.

۱۰- اوزاکا، ژاپن

Osaka

اوزاکا با ۱۹ میلیون و ۲۲۲ هزار نفر جمعیت، دهمین شهر پرجمعیت جهان است. نرخ زاد و ولد در اوزاکا که پس از توکیو پرجمعیت ترین جمعیت را در کشور دارد، بسیار پایین است. به همین دلیل، جمعیت کل شهر در سال های اخیر گرایش به کاهش داشته است، البته با نرخ های پایین.

نویسنده

آخرین اخبار و مقالات

گردشگری

۷ قلعه زیبا در بریتانیا

گردشگری

مکان های جذاب و دیدنی شفیلد، انگلستان

گردشگری

۵ تا از بهترین گالری و موزه ها در بیرمنگام

آذربایجان

گذری بر جغرافیای چهارفصل آذربایجان غربی