به گزارش ردبلیط؛ معاون گردشگری ایران درحالی که اعلام کرد روادید ایران برای ۶۴ درصد از کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای لغو شده است، برقراری ویزای گروهی میان کشورهای عضو این سازمان را برای آسانتر شدن سفر پیشنهاد کرد.
نشست رؤسای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای، جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ در قزاقستان برگزار شد. در آغاز این مراسم، اعضاء به احترام رئیسجمهور فقید ایران و هیأت همراه او که در سانحه سقوط بالگرد، شهید شدند، یک دقیقه سکوت کردند.
علیاصغر شالبافیان ـ معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ که به صورت برخط در این نشست سخنرانی کرد، خطاب به «یرمک مارژیکپایف» ـ وزیر گردشگری و ورزش جمهوری قزاقستان ـ، «ژانگ مینگ» ـ دبیرکل سازمان همکاریهای شانگهای ـ و دیگر اعضاء و نمایندههای دولتهای عضو، گفت: همانطور که اطلاع دارید، مردم ایران عزادار رئیس جمهور و وزیر امور خارجه و هیأت همراهشان هستند. با توجه به این مسئله، به نظرم ضروری آمد از همدردی دولتهای عضو با دولت و مردم ایران قدردانی کنم.
او با اشاره به اینکه رئیس جمهور شهید ایران توجه ویژهای به تقویت همکاریهای بینالمللی و منطقهای، از جمله سازمان همکاریهای شانگهای داشت، اهمیت صلح و دوستی در تمام دنیا، در منطقه و بین دولتهای عضو را مهم برشمرد.
شالبافیان با بیان اینکه یکی از ابتکارات رئیس جمهور ایران برای توسعه گردشگری و ارتباط بین کشورها، لغو روادید بود، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از نیمی از جمعیت دنیا میتوانند بدون نیاز به دریافت ویزا به ایران سفر کنند. این جلسه میتواند فرصتی طلایی در اختیار ما قرار دهد تا ظرفیت بالای گردشگری موجود در کشورهای عضو SCO را به نمایش بگذاریم.
معاون گردشگری گفت: با توجه به اینکه این سازمان جمعیتی بیش از سه میلیارد نفر را در برمیگیرد، پتانسیل بسیار خوبی برای تبدیل شدن به یک بازار بیرقیب برای ارسال گردشگر به سایر کشورهای عضو دارد.
او پیوندهای فرهنگی و تاریخی و زمینههای مشترک، سرزمینهای گسترده با اقلیمهای متنوع، مهماننوازی مردم بومی و محلی، هنرها و صنایعدستی منحصربهفرد، را تنها نمونههای کوچکی از ظرفیت گردشگری این سازمان عنوان کرد و افزود: مشخصا، گردشگری نقشی کلیدی در اقتصاد جهانی دارد و با توجه به پتانسیلهای موجود، نیروی محرک آن میتواند فرصتهای شغلی فراوانی برای کشورهای عضو ایجاد کند.
شالبافیان تاکید کرد: گردشگری نقشی حیاتی در حفظ میراث مشترک بشر و باز زندهسازی تاریخ ایفا میکند.
معاون وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنابع دستی ۲۷ اثر ثبت شده در میراث جهانی یونسکو، تنوع بالای معماری ایرانی که ریشه در سنتها و تجربیات متنوع مردمان این خطه دارد، صنایع دستی اصیل ایران که موفق به کسب ۳۹۸ مهر اصالت شده است و حدود ۵ شهر دارای عنوان «شبکه شهرهای خلاق صنایع دستی»، آشپزی منحصربه فرد ایرانی، شرایط اقلیمی متنوع از مناطق کوهستانی تا چشمههای آبگرم، پزشکان متخصص و حرفهای و فهرستی بلندبالا از پتانسیلهای گردشگری طبیعی شامل اسپا و چشمههای آب معدنی، مردمان مهماننواز و مهربان ایران را ظرفیتی منحصر ذکر کرد و گفت: به ندرت در جای دیگری میتوان این همه ظرفیت را تجربه کرد.