درباره
تور ها
هتل ها
بلیط اتوبوس
پایانه ها
مسافت ها
اطلاعات شهر
مساحت: ۳۰ کیلومتر مربع
جمعیت شهر: ۳۰۹٬۸۲۰
آب و هوا: تانها معتدل و نمناک و در زمستانها نسبتاً سرد و مرطوب
مرکز شهر:
حمل و نقل عمومی: اتوبوس و تاکسی
درباره شهر ساری
جاهای دیدنی
ین شهر سرسبز با دیدنیهایی بکر و متنوع یکی از گردشگرپذیرترین شهرهای شمالی ایران است که علاوه بر جاذبههای تماشایی، مردمانی خونگرم و مهماننواز و غذاهایی دلپذیر دارد.
اقامتگاه
لیست تعدادی از اقامتگاه های شهر ساری : هتل جنگلی سالاردره ، هتل بادله ، هتل نوید ، هتل نارنج
، هتل اسرم ، هتل آپارتمان قربانی ، اقامتگاه بوم گردی گالش منزل ، اقامتگاه بوم گردی سنام ، اقامتگاه بوم گردی سورت
رستوران ها
این شهر دارای غذاهای سنتی و متنوع بسیاری است. سیر انار، ناز خاتون، اکبر جوجه، کدو پلو، چاشنی ساک، ماهی شکمپر و مرغ شکمپر برخی از غذاهای خوشمزه و دلپذیر این منطقه محسوب میشود که در رستورانهای ساری برای مسافران طبخ میشود. رستوران مستر دیزی، رستوران بازار بزرگ ماهی فروشان، کافه هنر و کافه شاتوت برخی از رستورانها و کافههای این منطقه گردشگری به شمار میرود.
جاذبه های طبیعی
دریاچه ازنی، دریاچه میانشه، مجموعه تالابی سراندون و بالندون ، پناهگاه حیاتوحش دشت ناز که مامنی برای گوزنها است ، تالاب حمیدآباد ، چشمههای باداب سورت ، سد سلیمان تنگه
جاذبه های تاریخی و فرهنگی
مجموعه تاریخی فرحآباد یکی از جاذبههای دیدنی جذاب ساری است که آثار آن متعلق به دوران صفوی است و یک مسجد ، مدرسه و یک کاخ (کاخ جهان نما) که تنها بقایایی از آن باقی مانده است ، دریاچه چورت ، برج رسکت یکی از آثار باستانی ساری بوده که متعلق به قرن پنجم ، عمارت کلبادی ، پارک ملل ، پارکی بزرگ در کنار رود تجن ، بازار نرگیسه ، حمام وزیری ، سالاردره ، میدان ساعت ساری
سوغات
حصیربافی، گلیمبافی، جاجیمبافی، صنایع چوبی و سفالگری نیز برخی از صنایع دستی محبوب این منطقه محسوب میشود. اصلیترین سوغات شهر سازی را شاید بتوان انواع مربا، ترشی و صنایع دستی چوبی دانست.
غذاهای محلی
ساری دارای انواع غذاهای سنتی، میوهها و صنایع دستی است. مرباها و شربتهای متنوعی از جمله دوشاب (مثل انجیل دشو) و هلی ترشی، غذاهای سنتی همچون اکبر جوجه، کدو پلو، چاشنی ساک، ماهی شکمپر که به دلیل استفاده ازشکر سرخ، فسنجان و خورش آلو زرشک ساری طعمی متفاوت و ملس دارند، دارای محبوبیت بسیاری هستند.
آداب و رسوم
زبان مردم ساری تا دوره صفویان فقط زبان طبری بود؛ اما پس از سقوط سلسله صفویان، به تدریج فراموش شد و جای خود را به زبان فارسی داد. از آداب و رسوم این شهر میتوان به آیین سنتی ۲۶ عید ماه یا جشن مردگان اشاره کرد که همگی به طرف امامزاده حسن رفته و علاوه بر روشن کردن شمع و توزیع خیرات برای اموات و مسابقات کشتی سنتی لوچر را تماشا میکنند. این مراسم هر ساله در تاریخ ۲۸ تیر ماه برگزار میشود.
نورگون یکی دیگر از مراسم سنتی دیگر مردم این شهر است. در این مراسم که هر ساله روز ۲۰ تیر ماه برگزار میشود، مردم در محلی به نام قلاییش گرد هم جمع میشوند و مراسم جشنی برپا میکنند که در آن گونهای خشک را آتش میزنند و دور سر میچرخانند. طبق افسانهها زمانیکه فریدون تصمیم گرفت ضحاک را در دماوند به بند بکشد، به مردم یکی از روستاهای اطراف ساری گفت هرگاه ضحاک را به بند کشید، با افروختن آتش به آنها علامت میدهد. مردم نیز در نزدیکی کوه به انتظار نشستند و در ساعات آغازین شب نور آتش را دیدند و با آتش زدن گونها و چرخاندن آنها دور سر خود، جواب فریدون و یاران او را دادند. همین افسانه موجب شده است این مراسم از گذشتههای دور نسل به نسل منتقل شود و برگزاری آن تا به امروز ادامه یابد.
بلیط اتوبوس
هیچ داده ای یافت نشد
پایانه ها
هیچ داده ای یافت نشد