تولیدی ردبلیط؛ مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجانشرقی از تشکیل جلسه شورای منطقهای احیای دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: در این جلسه عملکرد دستگاههای مسؤول درخصوص اجرای طرحهای احیای دریاچه ارومیه از ابتدای سال 1400 بررسی میشود.
محمدباقر هنربر در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: جلسه شورای منطقهای احیای دریاچه ارومیه بهمنظور بررسی آخرین وضعیت این دریاچه و روند اجرای طرحهای احیای آن، روز سهشنبه ۲۱ تیر با حضور مسؤولان دستگاههای عضو این شورا تشکیل میشود.
هنربر افزود: دولت سیزدهم، احیای دریاچه ارومیه را یک ضرورت راهبردی برای منطقه شمالغرب کشور میداند و قصد دارد تا گامهایی که برای تحقق این هدف برداشته شده را به سرانجام برساند.
وی خاطرنشان کرد: در این جلسه گزارش وضعیت دریاچه ارومیه و عملکرد دستگاههای اجرایی استان در خصوص طرحهای احیای دریاچه از ابتدای سال ۱۴۰۰ بررسی خواهد شد.
جلیل جباری نیز در خصوص آخرین وضعیت دریاچه اورمیه اظهار کرد: «امسال در نظر است تعدادی آلاچیق در اطراف سواحل دریاچه ارومیه در منطقه نمونه گردشگری کاظمداشی ساخته شود تا آماده پذیرایی از مسافران باشد. سالیان پیش نیز آسفالت مسیر دسترسی تا ساحل به طول تقریبی دو کیلومتر و احداث 40 بابت حمام و سرویس بهداشتی پرتابل در این منطقه انجام شده بود.»
او ادامه داد: «احداث دیوار کمپ گردشگری گورچین قلعه نیز از دیگر اقدامات در نظر گرفته شده برای سال جاری بوده که در راستای تقویت زیرساختهای گردشگری در سواحل دریاچه ارومیه انجام می شود.»
جباری گفت: «کمپ گورچین قلعه در زمینی به مساحت سه هزار مترمربع در سال 95 کلنگزنی شده و تاکنون محوطهسازی آن انجام شده و هشت آلاچیق در این کمپ احداث شده است.»
روح الله متفکر آزاد نیز در خصوص این بحران اذعان داشته است: خشک شدن این دریاچه علاوه بر استانها و شهرهای حاشیه دریاچه، بیشترین تاثیر منفی را در سمت شرق این دریاچه خواهد داشت چراکه بیش از ۱۴ میلیون نفر از تبریز تا نزدیکی تهران از ریزگردهای نمکی آن در امان نخواهند بود. اتمام و افتتاح تصفیهخانههای فاضلاب تبریز، آذرشهر برای رهاسازی پساب تصفیه شده به دریاچه و تونل انتقال آب کانی سیب باید در اولویت قرار گیرد تا پیکر نیمهجان دریاچه دوباره جان دیگری بگیرد. ارائه این طرح در راستای وظیفه نظارتی نمایندگی مردم بوده و در نوبت سهشنبه هفته جاری در صحن علنی مجلس مورد بررسی و رای گیری قرار میگیرد.