به گزارش ردبلیط؛ علی محمدی درتربت حیدریه اظهارکرد: در نیمه نخست امسال نزدیک به 500 هزار نفر گردشگر ایرانی و خارجی برای بازدید از اماکن فرهنگی، تاریخی و مذهبی این خطه وارد تربتحیدریه شدند وبا توجه به افزایش تعداد سفرها و رفع موانع ناشی از کرونا، این میزان نسبت به مدت مشابه پارسال، از رشد چهار درصدی برخوردار است.
رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تربتحیدریه گفت: مرمت و ساماندهی کامل مجموعه تاریخی امامزاده عبدالله بخش کدکن این شهرستان به 30 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
محمدی افزود: اهمیت اعلام این میزان اعتبار بدان خاطر است که طبق قانون بخشی از در آمد موقوفهها میبایست صرف امور مرمت و ساماندهی شود و لذا بودجه مصوبی در پیوند با این مباحث نداریم.
وی گفت: بتازگی مبلغ یک میلیارد ریال توسط نماینده مردم منطقه در مجلس شورای اسلامی به منظور مرمت و ساماندهی این مجموعه تاریخی تامین شد.
رییس اداره میراثفرهنگی تربت حیدریه افزود: پیرو بازدید ایشان از این مجموعه تاریخی و قول مساعدت برای مرمت و ساماندهی بقعه تاریخی امامزاده عبدالله (ع) کدکن، مبلغ یاد شده از طریق گروه تامین مالی “به فاند” تامین و به حساب هیات امنا این مجموعه واریز شد.
وی تصریح کرد: مجموعه معماری شیخ حیدر کدکنی بهعنوان یکی از مجموعههای معماری شاخص استان، مربوط به دوران سلجوقی، ایلخانی و تیموری و شامل مسجد، ایوان و مزار است و مهمترین ویژگی معماری این بنا وجود تزیینات آجرکاری، نقاشی روی گچ و کاشی کاری و امسال نیز موزه یافتههای تاریخی و باستانشناسی کدکن در محل این مجموعه تاریخی افتتاح شد.
رییس اداره میراث فرهنگی و گردشگری تربتحیدریه گفت: از دیگر ویژگیهای حوزه گردشگری این خطه اینکه نسبت به دیگر شهرهای استان بیشترین میزان سرمایهگذاری توسط خصوصی انجام شدهاست.
محمدی همچنین افزود: اکنون از مجموع ۱۸ اقامتگاه بوم گردی فعال و در مرحله تکمیل پرونده، تعداد ۱۲ اقامتگاه بوم گردی فعال که چهار واحد از این تعداد در بخش مرکزی تربتحیدریه مستقر و غالبا هر شب تا 70 درصد ظرفیت، تکمیل هستند.