گردشگری یک پدیده استراتژیک و بلندمدت

گردشگری از قدیم همیشه مورد توجه جهانگردان و عاشقان سفر بوده و هست. این گردشگری است که ملل مختلف را با فرهنگ ها، هنر و تاریخ در کشورهای مختلف آشنا می نماید. روح جستجوگری انسان همیشه علاقمند به زیبایی ها و کشف های نوین در مناطق مختلف بوده و این صنعت تا به امروز با پیشرفت های روز افزون توانسته است تا جوابگوی نیازهای مردمان سراسر جهان در حیطه های سفر و آشنایی با امور مربوطه باشد.

براساس آمار سازمان جهانی گردشگری، 70 درصد از دلایل مسافرت‌های بین‌المللی استفاده از تعطیلات است. سفرهای تجاری 14 درصد و 16 درصد باقیمانده شامل زیارتهای مذهبی، دیدار دوستان و بستگان، ورزش و غیره می‌شود می‌توان چنین نتیجه گرفت كه برای فعال نمودن گردشگری داخلی (نتیجه‌اش رونق گردشگری بین‌المللی است) می‌بایست در كشور تجدید نظر كلی شود و با ایجاد تسهیلات یك هفته‌ای در ایام نوروز، فصل تابستان و زمستان باعث رونق گردشگری داخلی شد.

گردشگری یك پدیده استراتژیك و بلندمدت است و نیازمند نظام هستیم، نگاه نظام گونه و رفتار نظام گونه و تار روزی كه فرایندها و ساز و كارها كاملاً محقق نشوند و سیستم حاكم نباشد جذابترین پدیده گردشگری مدت كوتاهی به طول نخواهد كشید نكته بعدی كاركنان حرفه‌ای است. باید از پرسنل متخصص، علاقه‌مند و با تجربه استفاده كنیم و از گماردن افرادی كه اطلاعاتی ندارند پرهیز كنیم، چنانچه می‌خواهیم در زمینه توریسم ورزشی یا توریسم درمانی كار كنیم باید از افرادی استفاده كنیم كه در این زمینه مهارت، تجربه و اطلاعات علمی و حرفه‌ای لازم را داشته باشند باید بر روی توانایی‌های بخش خصوصی كه از مهمترین اركان پیشرفت گردشگری هستند به طور جدی حساب باز كنیم و تمام قوانین كشور را برای رشد و شكوفایی گردشگری در كشور تغییر دهیم.

گردشگری بین المللی در طی سال های اخیر بیش ترین توسعه را در خود داشته است. که عوامل بسیار زیادی در این روند دخیل و  موثر بوده اند از توسعه حمل و نقل و پیشرفت تکنولوژی گرفته تا مد شدن گردشگری بین المللی همگی در طی چند دهه اخیر بسیار تاثیر گذار بوده اند. گردشگری بین المللی : مد شدن گردشگری مد شدن سفر های خارجی، نشانه افزایش اگاهی  و اطلاع عمومی هست. تبلیغ سفر از طریق رسانه ها از جمله روزنامه ها، مجلات، رادیو و تلویزیون و همچنین تبلیغات خود صاحبان گردشگری، اگاهی مردم از مناطق دور دست دنیا را بیشتر کرده است. طراحی، چاپ و توزیع تصاویر زیبا و خارق العاده از سایر کشور ها، به طور مستقیم، تجربه و اوقات خوشی که چنین مقاصدی می توانند با خود به همراه داشته باشند را تبلیغ می کنند. مشکلی که در حال حاضر بسیاری از مقاصد و تفریحگاه های داخلی با ان رو به رو هستند، درک این مطلب توسط گردشگران بومی است.که مکان های خارجی تجربه ای را به آنان ارائه می نمایند که می تواند از بسیاری جهات بهتر از مشابه آن تجربه در درون کشور مبدا باشد.حال این تجربه می تواند لذت بردن از مکان های تفریحی متفاوت و مکان هایی که از نظر فرهنگی، تاریخی و یا سیاسی اهمیت خاصی دارند.

براساس گزارش سازمان جهانی گردشگری (WTO) مخارج سالانه گردشگری در سطح جهانی بالغ بر 2000 میلیارد دلار است. در بسیاری از كشورها صنعت مسافرت و گشت به صورت منبع اصلی ایجاد كار درآمده و جمعیتی بالغ بر 100 میلیون نفر را در سطح جهانی به اشتغال واداشته است.

 

باید بپذیریم گردشگری یك تجارت است و تا وقتی فضای تجاری را برای گردشگری آماده نكنیم نمی‌توانیم به عنوان یك كشور گردشگرپذیر معرفی شویم. به عبارت دیگر در زمینه گردشگری بیش از آنچه باید دغدغه میراث داشته باشیم باید دغدغه مسایل تجاری گردشگری را در كشور داشته باشیم. انجام تبلیغات مناسب، تسهیل فعالیت‌های پولی و بانكی در بخش گردشگری توسعه حمل و نقل و تقویت بخش خصوصی و شركتهای فعال گردشگری، افزایش

هتل‌های استاندارد، حمایت و فعالیت دفاتر گردشگری در خارج از كشور، آموزش كاركنان حرفه‌ای و … بخشی از دغدغه‌های گردشگری كشور می‌تواند باشد.

آمادگی گردشگران و سهولت سفر خارجی

گردشگران امروزه امادگی بیشتری برای مسافرت خارجی دارند. چرا که با تغییراتی که در صنعت گردشگری و از آن وسیع تر در بطن اقتصاد و جامعه به وجود امده، سفر های خارجی به فرایند بسیار اسان تر از گذشته تبدیل شده است. این تغییرات عبارتند از :

  • بالا رفتن سطح تحصیلات و اموزش بهتر کارکنان صنعت مهمانپذیری
  • تشریفات مربوط به سفر مانند گمرگ، بازرسی، پذیرش در فرودگاه ها و غیره به سرعت در حال کاهش و استاندارد شدن هستند و مردم نیز با ان ها اشنایی بیشتری دارند
  • سیستم های رزرواسیون رایانه ای، امکان دستیابی سریع به اخرین اطلاعات مربوط به پرواز های محل سکونت و تور های تفریحی و همچنین رزرو سریع امکانات مورد نظر را فراهم می آورد.
  • کارت های اعتباری در کل جهان معتبر هستند، خرید و معاملات مالی را آسان کرده اند و نیاز به حمل ارز را به حداقل رسانده اند.
  • استاندارد شدن خدمات اقامتی و سایر خدمات در هتل های بین المللی، رستوران های زنجیره ای و شرکت های کرایه اتومبیل- احساس غربتی را که ممکن است سفر خارجی به همراه داشته باشد کاهش می دهد.
  • ارتقا سیستم مخابرات، تماس با خانه را در حین سفر برای گردشگران اسان تر از گذشته کرده است.

بازارهای گردشگری بین‌المللی در مقصدهای مختلف جهان:
شش منطقه‌ای كه توسط سازمان جهانی گردشگری تقسیم شده‌اند عبارتند از:
– اروپا
– كشورهای آمریكایی
– آفریقا
– خاورمیانه
– آسیای جنوبی
– آسیای شرقی و منطقه اقیانوس آرام
لازم است در هریك از این مناطق روندهای ورود گردشگر با میزان درآمد آن مقایسه گردد. اروپا بزرگترین میزبان گردشگران بین‌المللی است و حدود 60 درصد از كل گردشگران جهان را به خود جلب می‌كند، سه چهارم بازدیدهای بین‌المللی را اروپاییان انجام می‌دهند. همچنین حدود 50 درصد از كل درآمد جهان را نیز داراست. پس از اروپا، آمریكا با داشتن 21 درصد از كل گردشگران بین‌المللی و 30 درصد از كل درآمد جهان مقام دوم را در جهان دارد. درآمد گردشگری در آفریقا، بسیار پایین است و چیزی حدود 2 درصد از كل درآمد جهان و حدود 4 درصد از گردشگران جهان را به خود اختصاص داده است. سهم خاورمیانه از گردشگری بین‌المللی به دلیل وجود مشكلات سیاسی، نظامی بین 2- 5/1 درصد در نوسان است، مصر و عربستان از مقصدهای اصلی گردشگری در خاورمیانه هستند، كشور مصر عرضه‌كننده گردشگری فرهنگی است، حال آنكه گردشگری عربستان سعودی صرفاً مذهبی است كه حدود 70درصد كل درآمد گردشگری در خاورمیانه متعلق به این دو كشور است. در منطقه آسیای جنوبی كه ایران را نیز شامل می‌شود كشورهایی نظیر: افغانستان، پاكستان، بنگلادش، بوتان، هندوستان، ایران، جزایر مالدیو، میانمار، نپال و سریلانكاست كه نسبت گردشگران این منطقه به كل جهان زیر 1 درصد است. بیشترین سهم ورود گردشگر از آن هندوستان و ایران از لحاظ ورود گردشگر و درآمد در این منطقه كشور ششم محسوب می‌شود! در منطقه آسیای جنوبی كشور هندوستان و پاكستان گردشگر فرهنگی، سریلانكا و جزایر مالدیو گردشگر ساحلی، نپال گردشگر كوهستانی و ایران گردشگر فرهنگی و زیارتی را جلب می‌كند. منطقه آسیای شرقی و اقیانوس آرام حدود 14 درصد كل گردشگران و 16 درصد درآمد را به خود اختصاص داده كه در این میان ژاپن و كشورهای نوین گردشگر شامل: هنگ‌كنگ، سنگاپور، تایلند و مالزی بیشترین سهم را دارند.

عامل بعدی مهارتهاست. امروز دنیای بازاریابی گردشگری، دنیای مهارتهای نوین است و كشورهایی موفق می‌شوند كه بتوانند كاركنان خود را با انواع مهارتها تربیت كنند. امروزه هر گردشگری كه وارد كشور شود اكثر سازمانها و موسسات خصوصی و دولتی به نوعی درگیر آن خواهند شد و تمام این افراد می‌بایست آموزشهای حرفه‌ای لازم را دیده باشند.و سرانجام سبك مدیریت، سبك مدیریت گردشگری متفاوت با بسیاری از پدیده‌هاست. باید دقت كنیم تا در سبك مدیریت چنان رفتار كنیم تا آنچه مورد انتظار گردشگران هست ایجاد كنیم و آن را حفظ كنیم.

براساس آمار سازمان جهانی گردشگری، 70 درصد از دلایل مسافرت‌های بین‌المللی استفاده از تعطیلات است. سفرهای تجاری 14 درصد و 16 درصد باقیمانده شامل زیارتهای مذهبی، دیدار دوستان و بستگان، ورزش و غیره می‌شود می‌توان چنین نتیجه گرفت كه برای فعال نمودن گردشگری داخلی (نتیجه‌اش رونق گردشگری بین‌المللی است) می‌بایست در كشور تجدید نظر كلی شود و با ایجاد تسهیلات یك هفته‌ای در ایام نوروز، فصل تابستان و زمستان باعث رونق گردشگری داخلی شد.

منبع:
رد بلیط

آخرین اخبار و مقالات

بندر عباس

چرا به بندرعباس سفر کنیم؟

گردشگری

نخستین خیابان مدرن ایران را بشناسید

اخبار

سوءاستفاده از شکاف عمیق بین نظارت و اجرا در حوزه گردشگری

کردستان

فصل توت‌فرنگی را در کردستان بگذرانید